Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Díjlovaglás

2012.02.28

 Pontosan hogy is néz ki egy gyakorlat? Hogyan kell a lovasnak adott feladatot korrekten végrehajtania? Milyen gyakori hibák fordulnak elő? Mindezekre a kérdésekre szeretnénk a következő sorozatunkban választ adni. A kiképzések során mindenekelőtt az elengedettséget és a támaszkodást tartsuk a középpontban.

dijlovaglas_lepesrol_lepesre_kSokszor már tébollyá válik, amikor egy ember a „valós" életben sikeres, halom pénzt keres a rátermettségével, aztán mikor kicseréli az íróasztalt a ló nyergére, még egy egyszerű kört is képtelen lelovagolni. Az is igaz, hogy a lovaglás egy terjedelmes szaknyelv által van megáldva. Sokaknak ezzel van a problémájuk, bár megfelelő edző mellett ennek nem szabadna előfordulnia. Díjlovagló sorozatunkban próbáltunk egy mindenki által érthető magyarázatot adni a különböző gyakorlatok elsajátításához, lovaglás előtti megértéséhez, átgondolásához. Természetesen mindenre itt sem találhat a lovas választ, azt a napi edzések során kell keresnie, utánakérdeznie. 
Minden feladat végén csillagokkal megjelölt, Feltételek címszó található. Ebben adunk felvilágosítást arról, a csillagok darabszámával súlyozva, hogy a lovaglás során mely tulajdonságokat kell jobban szem előtt tartani, a korrekt lovaglás során megkövetelni, és ezzel egyben javítani is. Így az olvasó képet kaphat arról, amit lovasként aznap a lovával el szeretne érni.


Alapfeladatok: egészvelvétel, félfelvétel, Hajlítás, kiskör, egyszerű ugrásváltás, átváltás, váltsd a köröket, körben válts, kígyóvonal, szárakat a kézből kirágatni, nyújtott ügetés, középvágta, lassu vágta, középlépés, átlóváltás, féllovarda, három ívű kígyóvonal